top of page
_3A_0074.jpg

Met And They Spoke in Anthems neemt singer-songwriter Arne Leurentop nog steeds de tijd om muziek te schrijven en uit te brengen. Tussen het bejubelde debuut ‘JUNE’ (2014) en ‘MONEY TIME’ (2019) telden vijf jaren. Ook de derde plaat ‘STILL.’ (2024) komt er na een pauze van vijf jaar. Sneller hoeft niet. Verdieping, verstilling en vernuft staan centraal.

 

Met ‘STILL.’ schrijft Arne zijn meest persoonlijke plaat. Zijn wereld werd danig door elkaar geschud toen zijn twee beste vrienden kort na elkaar plots stierven. In een poging om dit verlies een plek te geven, begon hij te schrijven. Hij probeerde zijn emoties te verklanken. Op zoek naar de essentie, de fundamenten van ons bestaan en in de wetenschap dat muziek kan troosten.

 

De rust en focus die nodig was om ‘STILL.’ te schrijven, vond Arne in Nieuw-Zeeland. Hij woonde er anderhalf jaar aan de voet van Te Mata Peak, een mythische berg met uitzicht op besneeuwde vulkanen, groene heuvels en de Stille Oceaan. In dit paradijs schreef hij over Het Paradijs. Liedjes over afscheid en afstand, ontstaan uit wat er niet meer is, in de hoop te vatten wat er nog wel is. Wat er still is.

 

Het resultaat klinkt alsof Andy Shauf een plaat van Neil Finn heeft geproducet nadat ze naar‘Sky Blue Sky’ van Wilco en ‘Darling Arithmetic’ van Villagers hebben  geluisterd.

 

And They Spoke in Anthems speelt live zowel solo als met full band. In die laatste formule laat Arne Leurentop (zang, gitaar, orgel) zich omringen door Jan Dhaene (drums), Maarten Flamand (snaren) en Tim Vandenbergh (bas)

 

STILL. is nu uit op Huis Mortier Records.

bottom of page